- SAĞLIK BAKANLIĞI ÇEKİRDEK KAYNAK YÖNETİM SİSTEMİ (ÇKYS)
- TEMEL SAĞLIK İSTATİSTİKLERİ MODÜLÜ (TSİM)
- ÇEVRESEL BİLGİYE ERİŞİM PROJESİ (ENVİNFO)
- TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. (TEİAŞ) - DENGELEME VE UZLAŞTIRMA SİSTEMİ PROJESİ
- ETİ MADEN İŞLETMELERİ ERP BAKIM VE GELİŞTİRME PROJESİ
- REKABET KURUMU PERSONEL PORTALI GELİŞTİRME
- SOSYAL GÜVENLİK KURUMU PERSONEL PERFORMANS UYGULAMASI
- MİGROS WEBFORMS GEÇİŞ PROJESİ
- TED ANKARA KOLEJİ WEBFORMS GEÇİŞ PROJESİ
- BAŞAK SİGORTA WEBFORMS GEÇİŞ PROJESİ
ÇEVRESEL BİLGİYE ERİŞİM PROJESİ (ENVİNFO)
Avrupa Birliği’ne uyum süreci kapsamında yürütülen Kurumsal Kapasite Geliştirme ve Çevresel Bilgiye Erişim Projesi, Türkiye’de çevre konusunda Avrupa Komisyonu tarafından yüklenilen kapasite geliştirme programının dördüncü bileşenini oluşturmaktadır.
Proje ekibi; Deloitte, GCA Yazılım, Danimarka Çevre Koruma Birliği, DHI Su&Çevre, Manchester Üniversitesi ile Gelişim Politikası ve Yönetimi Enstitüsü’nden katılımcılardan oluşmaktadır. Bu projenin asıl amacı Türkiye’de üst düzeyde çevre koruma programlarının uygulanmasını ve AB ile birlikte çevresel bilgi ve raporlama yönergelerine uyumunu sağlamaktır.
Proje kapsamında 18 paydaş kamu kurum ve kuruluşu ile veri alışverişi tasarlanmış ve bu kapsamda çerçeve ve ikili protokoller imzalanmıştır. Çevresel Bilgi Sistemine kısa vadede veri sağlanması iki farklı şekilde tasarlanmıştır. Çevresel bilgileri içeren sistemleri bulunan birimlerde, veri transfer programları aracılığı ile verilerin Çevresel Bilgi Sistemine aktarılması sağlanmaktadır. Çevresel konularda veri toplamak ve depolamak için herhangi bir sistemi bulunmayan birimler ise geliştirilen ENVINFO portaline doğrudan veri girişi yaparak sisteme katılmışlardır.
Bu şekillerde toplanarak çevre veritabanında depolanan verilere erişim için AB norm ve standartlarına uygun, halen mecburi olan ya da gelecekte mecburi olacak ulusal ve uluslararası raporlama gereksinimlerine uygun raporlar geliştirilmiştir.
Sistemde 500’ün üzerinde veri giriş ekranı, 100 Avrupa Birliği standart raporu, pek çok veri aktarım programı, Web tabanlı bir Coğrafi Bilgi Sistemi uygulaması, grafik destekli gösterge hesap ve gösterim yazılımı, karar destek modelleri ve bu modelleri Web üzerinde görüntüleyen uygulamalar yer almaktadır.
Uygulama ilk olarak 18 farklı devlet kurumu ve 81 İl Çevre Müdürlüğünde kullanımı için hazırlanmış, ardından kullanımının diğer kamu ve tüm sanayi kurumlarına yaygınlaştırılması planlanmıştır.
Uygulamada J2EE, Struts, Eclipse,.Net uygulama geliştirme gereçleri, ESRI ArcIMS, ESRI ArcMAP coğrafi bilgi sistemi yazılımları, JBoss uygulama sunucu yazılımı ve Oracle veri tabanı yönetim sistemi kullanılmıştır.